1: Waste

Lean onderscheidt 8 vormen van waste, oftewel verspilling. In deze video geven we je een handige tool om met jou eigen team aan de slag te gaan om deze verspillingen te herkennen.

2: SIPOC

Een SIPOC is een tool die onmisbaar is bij de start van een project. Je gebruikt dit vooral om de scope van je project te bepalen. In deze video leren we je hoe je deze toepast.

3: CTQ

Een CTQ (Critical To Quality) boom helpt je de klantbehoefte zo concreet en meetbaar mogelijk te maken. In deze video leren we je hoe je dit doet.

4: Kano analyse

Klanten willen vaak verschillende dingen. Maar waar ga jij je in je project op focussen? Een kano analyse kan hierbij helpen. In deze video leren we je hoe je er eentje doet.

5: Stakeholder mapping

In projecten heb je te maken met verschillende stakeholders die iets vinden van waar jij mee bezig bent. Het is daarom belangrijk deze stakeholders in kaart te brengen. In deze video leren we je hoe je dit op verschillende manieren kunt doen.

6: A3 formulier

Een A3 is een probleemoplossende tool, die je helpt bij verbeteringen die niet zo groot zijn dat je er een heel project voor wil opstarten. Ik deze video leggen we je uit hoe de A3 werkt en hoe en wanneer je deze toepast.

7: Project charter

Een project charter is een tool je gebruikt om alles wat je in je project gedaan hebt samen te vatten. Hiermee kun je heel kort en bondig visueel vastleggen waar je mee bezig bent en wat je gaat doen. In deze video leren we je hoe je de project charter gebruikt.

8: Brainstormen

Brainstormen is ontzettend handig als je nieuwe inzichten of ideeën op wiltdoen. Je wilt alleen voorkomen dat iedereen door elkaar begint te praten. In deze video leren we je hoe je op verschillende manieren kunt brainstormen door te visualiseren.

Ik wil deze module kopen!